18 жовтня
17 жовтня
15 жовтня
14 жовтня
12 жовтня
9 жовтня
8 жовтня
6 жовтня
4 жовтня
24 вересня
23 вересня

У Parimtach наполягають на необґрунтованості санкцій

Гемблінговий холдинг Parimatch безпідставно потрапив до санкційного списку РНБО. У компанії стверджують, що давно завершили роботу у росії та заявляють про тиск з боку СБУ.

У Parimatch заявляють про безпідставність накладених санкцій

ТОВ Parimatch висловлює своє обурення щодо санкцій Ради національної безпеки та оборони, які були накладені без належних підстав. Згідно із заявами компанії, вона неодноразово ставала об’єктом включення до санкційних списки без жодних доказів або офіційних вердиктів суду. Свою позицію гемблінговий оператор оприлюднив на офіційному сайті.

Так, у заяві стверджується, що у світлі останніх подій, пов’язаних з агресивними діями росії проти України, компанія стикається з додатковим тиском з боку деяких елементів у структурі Служби безпеки України. Parimatch підкреслює, що безліч її філіалів регулярно потрапляють під санкції без будь-яких пояснень. Крім того, у компанії відзначають блокування у платіжних та банківських системах, що супроводжується загрозами ініціювання кримінальних справ за тяжкі злочини, включаючи державну зраду та колабораціоністську діяльність серед співробітників і партнерів.

Водночас Parimatch звертає увагу на випадки маніпуляцій і поширення хибної інформації про компанію у медійному просторі та соціальних мережах, спрямованих на дискредитацію її ділової репутації. Компанія наголошує, що з моменту ескалації конфлікту припинила свою присутність на російському ринку, включаючи заборону на використання свого бренду. У Паріматч зазначають, що ця інформація підтверджена висновками міжнародних правових експертів.

Холдинг Parimatch також акцентує на своєму внеску у підтримку України в умовах війни, вказуючи на значні фінансові внески та отримання відзнак від державних органів, у тому числі від Президента України. Так, загальна сума допомоги від компанії на потреби Збройних сил України та українців, що постраждали від воєнних дій, склала понад 500 млн грн.

У компанії стверджують, що вони стали жертвою економічного і психологічного тиску правоохоронців, який спрямований на витіснення її з українського ринку, незважаючи на її статус важливого платника податків і роботодавця для понад 2000 громадян України. У Parimatchнаголошують, що з моменту повномасштабного вторгнення росії до України від Служби безпеки України не надходило жодного запиту щодо роз’яснень зупинки франшизи «Паріматч» у росії.

З огляду на відсутність запитів від СБУ щодо діяльності Parimatch у росії з початку війни, компанія звертається до Президента України з проханням втрутитися та перевірити викладені факти.

На тлі цих подій, Parimatch Ukraine анонсувала свою підтримку у зборі коштів для відновлення стадіону в Ірпені, демонструючи свою готовність допомагати громаді.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський, згідно з указом №145/2023, активізував рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до осіб, асоційованих з азартними іграми, серед яких і Parimatch, на термін до 50 років, включаючи цілу низку інших компаній та громадян різних країн. В основному, санкції були накладені на осіб, які є громадянами Росії. Додатково, обмеження торкнулися громадян Великої Британії, Польщі, Нідерландів, Туреччини, Кіпру та інших.

Щодо юридичних осіб, то, окрім ТОВ “Паріматч”, Фонд Parimatch та Parimatch United Investments Limited під санкції потрапили ігрові оператори “Спортлото”, “Спортбет”, “Бет.Ру”, “Бетсіті”, “Матчбет” та інші гемблінгові компанії.

Тест опитування!
30 грудня
29 серпня
10 серпня
19 травня