Вчора
23 жовтня
18 жовтня
17 жовтня
15 жовтня
14 жовтня
12 жовтня
9 жовтня
8 жовтня
6 жовтня
4 жовтня
24 вересня

Нардеп Михайло Ананченко – про прийняття закону про моніторинг за фінансами політиків, що відкриває шлях до перемовин про вступ України в ЄС

17 жовтня Верховна Рада України прийняла важливий акт для подальшого європейського розвитку країни. Це закон №9269-д про довічний статус публічно значущих осіб, так званих РЕР-ів. Як пояснив народний депутат Михайло Ананченко, це означає, що Україна виконала вимогу для початку перемовин про членство в Європейському Союзі. Закон обмежує політиків у тих чи інших фінансових операціях й обтяжує додатковим фінмоніторингом фактично пожиттєво. За словами народного обранця, прийняття цього документу також позитивно характеризує відповідальну державницьку позицію українського парламенту.

«Безстроковий фінансовий моніторинг для політично значущих осіб – закон прийнято!

Сьогодні в парламенті прийняли закон «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо політично значущих осіб (№ 9269-д).

Документом передбачено більш жорсткий контроль за статками політично значущих осіб. Зокрема, замість трьох років після звільнення з посади, топ-посадовці матимуть довічний статус політично значущих осіб, а значить – підпадатимуть під фінансовий моніторинг. Фактично, це був останній крок крок до перемовин про вступ України в ЄС.

Упевнено долаємо законодавчий шлях до Євросоюзу і очищуємо країну від бажаючих незаконно збагатитися. Дякую усім причетним!» – прокоментував прийняття закону Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше народний депутат також підтримав прийняття Верховною Радою України антикорупційних рішень, зокрема щодо зниження корупційних ризиків та захисту держрезерву від розкрадань.

Тест опитування!
30 грудня
29 серпня
10 серпня
19 травня