Вчора
18 жовтня
17 жовтня
15 жовтня
14 жовтня
12 жовтня
9 жовтня
8 жовтня
6 жовтня
4 жовтня
24 вересня
23 вересня

Експерти назвали найкращі курорти України для відновлення здоров’я під час війни

За 7 місяців війни стреси, страх та тривога стали постійними супутниками українців. Нервова напруга так чи інакше позначається на стані емоційного та фізичного здоров’я, і багато хто вже відчув це на собі. Тим не менш, і в Україні є місця, де навіть у нинішній ситуації можна хоч трохи абстрагуватися від обставин, які склалися, спробувати переключитися на спілкування з природою і поправити здоров’я. Про це пише «Урядовий Кур’єр» із посиланням на сайт проєкту «Відпочивай в Україні». Повідомляє Багнет.

Один із варіантів — це вирушити на бальнеологічні курорти українських Карпат. Крім фантастичної природи і неймовірно чистого цілющого повітря, курорти Західної України славляться мінеральними водами, здатними ефективно боротися з різними недугами та патологічними станами. У тому числі і спровокованим тривалим стресом.

Стрес і сильна психоемоційна напруга, пов’язані з війною, яка триває, можуть мати різні наслідки для здоров’я, запевняють експерти. В одних вони спровокують загострення хронічних хвороб, в інших стануть причиною виникнення нових патологій, про які людина раніше не підозрювала. Вибір того чи іншого бальнеологічного курорту безпосередньо залежатиме від характеру проблеми.

Панацея від нервів

Для відновлення нервової системи всі карпатські курорти однаково підходять. Це і природа, і повітря, і хвойні ліси. «Але все ж таки я рекомендувала б Східницю, — каже представник проєкту Tru.City, трихолог та спеціаліст превентивної медицини, Марина Супрун. — Саме цей курорт найбільш універсальний і багатий на різноманітність мінеральних вод по дії на різні системи та органи, які також можуть чудово впоратися з проблемами нервової системи та безсонням». Перевага Східниці ще й у тому, додає експерт, що це максимально тихе місце, приховане горами, тут немає такої кількості відпочиваючих, як, наприклад, у Трускавці. «Якщо є можливість пройти санаторно-курортне лікування та курс масажу, можна розраховувати на повноцінне відновлення з комплексним підходом», – запевняє вона.

Де підлікувати нирки, кишечник, підшлункову?

Якщо у вас виникли збої з боку травної системи, найкращим варіантом для відновлення здоров’я буде Моршин. Його лікувально-столові мінеральні води в комплексі зі спостереженням лікаря та корекцією харчування допоможуть налагодити роботу шлунку, кишківника, печінки та підшлункової залози. Особливо варто звернути увагу на джерело мінеральної води №6», – каже Марина Супрун.

Якщо стрес став причиною проблем із нирками та порушення водно-сольового балансу краще зупинити свій вибір на Трускавці. Його головним скарбом є мінеральна вода «Нафтуся», відома далеко за межами України. Вона вважається найкращою в лікуванні захворювань сечовидільної системи і, зокрема, сечокам’яної хвороби, а також є гарною профілактикою проблем із нирками.

«Якщо ж потрібно відновити порушений внаслідок тривалого впливу стресу обмін речовин та скоригувати анемічні стани, краще придивитися до Східниці, — рекомендує експерт. — Її мінеральні води також допоможуть налагодити роботу шлунково-кишкового тракту та нирок. Та ж «Нафтуся» тут має м’якше вплив і показує хороші результати у людей з піском у нирках».

Таким чином, навіть у такий непростий для всіх нас час курорти Львівської області надають усі необхідні умови для підтримки та відновлення психічного та фізичного стану. Адже здоров’я – найбільше багатство, яке має людина. І дуже важливо максимально зберегти його, щоб після перемоги допомогти країні якнайшвидше впевнено стати на ноги і ще голосніше заявити про себе на весь світ.

Тест опитування!
30 грудня
29 серпня
10 серпня
19 травня