18 жовтня
17 жовтня
15 жовтня
14 жовтня
12 жовтня
9 жовтня
8 жовтня
6 жовтня
4 жовтня
24 вересня
23 вересня
22 вересня
20 вересня

Адель Дарвіш: Після оновлення нашого хірургічного відділення, матимемо в Сумах європейський рівень медичних послуг 

Хірургічне відділення №4 Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня 5» Сумської міської ради надає багатопрофільну медичну допомогу для пацієнтів із захворюваннями ЛОР-органів, очей, патологіями опорно-рухового апарату, психологічними травмами. На сьогодні триває капітальний ремонт відділення, аби надання послуг для жителів Сумщини проходило у максимально комфортних умовах та сприяло швидкому одужанню, коментує завідував, лікар ортопед-травматолог та фізичної реабілітації Адель Дарвіш.

Оновлення Хірургічного відділення №4 є частиною стратегії розвитку усього медичного закладу  – Клінічної лікарні №5, яку спільно із колективом створював покійний директор лікарні Вʼячеслав Петренко.

«Вʼячеслав Юрійович розвивав медичний заклад швидкими темпами. Дуже прагнув встигнути зробити якомога більше для сумчан – оновлення реєстратури поліклініки у 2023-му, запуск комплексного реабілітаційного відділення «Слобожанщина». Продовженням має стати відкриття у 2024 році оновленого неврологічного відділення та відділення хірургії, докладаємо максимально зусиль, аби плани були реалізовані», – акцентує Адель Дарвіш.

Завідувач додає, проект ремонту відділення хірургії готували скрупульозно, адже для надання якісного медичного обслуговування пацієнтам недостатньо зібрати лише класну професійну команду фахівців – потрібно також створити відповідні комфортні умови їх перебування в закладі охорони здоровʼя.

«Ми вивчали кращий досвід європейських практик, проводили консультації із їхніми фахівцями, щоб нинішній ремонт став відправною точкою для розвитку нашого відділення. Оновлення має забезпечити високий конкурентний рівень – не менш ніж на десять років вперед. Паралельно, поки триває ремонт, проводимо підвищення кваліфікації наших спеціалістів, оскільки плануємо також суттєво оновити й медичне обладнання. Намагаємося будувати графік робіт так, щоб кожна хвилина використовувалася оптимально, йшла на користь нашим пацієнтам, лікарям та лікарні в цілому», – резюмує завідувач Хірургічного відділення №4 Адель Дарвіш.

Нагадаємо, наразі у Хірургічному відділенні №4 Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня 5» Сумської міської ради можна отримати наступні медичні послуги за напрямами:

– Оториноларингологічний (лікують ургентних та планових пацієнтів з патологією вуха, горла, носа, надаючи можливість “відчувати та чути світ”. Проводять оперативні втручання та забезпечують кваліфіковане консервативне лікування для пацієнтів з різного роду запальними, нейрогенними та посттраватичними патологіями).

– Надання кваліфікованої допомоги хворим з офтальмологічною патологією (у відділені можна пролікувати планових та ургентних пацієнтів з порушеннями зорових функцій: при аномаліях рефракції, запальних процесах, дегенеративних та судинної патології, різних відділів ока, що можуть призводити до втрати зору. Також виконуються оперативні втручання на передньому відрізку ока та параорбітальної зони з косметичною метою).

– Пацієнтам з патологією опорно-рухового апарату надають широкопрофільну ортопедичну, травматологічну, реабілітаційну допомогу. Успішно “ставлять на ноги” консервативними методами, фізичною реабілітацією, оперативними втручаннями.

– Надається психологічна допомога, в тому числі великій кількості пролікованих та реабілітованих бійців ЗСУ, Національної гвардії та ТРО, які знову змогли приступити до захисту Батьківщини завдяки лікуванню та фізичній реабілітації.

Тест опитування!
30 грудня
29 серпня
10 серпня
19 травня